ONZE LABELS EN CERTIFICERINGEN

Erkend maatwerkbedrijf

TRAVIE is een erkend maatwerkbedrijf.  We vallen onder de bevoegdheid van de PHARE-dienst, een van de twee polen van de Administratie Directie Hulp voor Gehandicapten van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF).

Sociale en democratische onderneming

 

Deze erkenning, waarvan de voorwaarden zijn vastgelegd in de regelgeving van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft tot doel sociale ondernemingen te belonen die een economisch project uitvoeren, met inachtneming van een sociale doelstelling en een democratische werking.

 

Om erkend te worden als een Sociale en Democratische Onderneming in Brussel, moet een organisatie:

  • Een gezonde boekhouding en een levensvatbare activiteit kunnen aantonen.
  • Een minimumniveau van kwaliteitsvolle en duurzame bezoldigde arbeid kunnen aantonen
  • Een evenwichtige samenstelling van de raad van bestuur en de algemene vergadering hebben.
  • Blijk geven van transparantie door informatie te publiceren over haar leden en haar organisatie.

https://economie-werk.brussels/sociale-onderneming-voorwaarden-democratische

 

FSSC22000-certificering

Het FSSC22000-label is een internationaal erkende certificering die de veiligheid van levensmiddelen garandeert in de hele toeleveringsketen. Het is gebaseerd op de norm ISO 22000 en integreert extra eisen die specifiek zijn voor de voedingssector.

Travie heeft dit label in 2021 verkregen en moest daarvoor een voedselveiligheidsmanagementsysteem implementeren dat voldoet aan de eisen van de norm en ons laten auditeren door een onafhankelijke certificeringsinstantie.

Het door TRAVIE geïmplementeerde kwaliteitssysteem heeft tot doel te voldoen aan de eisen van de Codex Alimentarius op het gebied van HACCP, zelfcontrole en de FSSC 22000 standaard. Het maakt het tevens mogelijk om te voldoen aan de diverse nationale en Europese wetgevingen.

Voor meer informatie kunt u de website van de FSSC 22000 Foundation raadplegen: https://www.fssc.com/schemes/fssc-22000/

 

Certisys Bio

Certisys Bio is een onafhankelijk certificeringslabel dat garandeert dat voedingsproducten zijn geproduceerd in overeenstemming met de Europese regelgeving inzake biologische landbouw.

Certisys Bio-gecertificeerde producten kunnen het EU Biolabel op hun verpakking dragen. Dit logo is een belangrijk visueel signaal voor consumenten die op zoek zijn naar biologische kwaliteitsproducten.

De traceerbaarheid van biologische producten is bij Travie dan ook gegarandeerd!

Bezoek de website voor meer informatie: https://www.certisys.eu/en/